Peklosól Vit-C - 130 g

SZIMBÓLUM: 410019
EAN: 5904816004090

306 Ft

Kosárba tesz

2357,23 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 410019
EAN: 5904816004090


Leírás

A házi húskészítmények rendkívül ízletesek, és többnyire pillanatok alatt eltűnnek az asztalról. Új receptek és ízkombinációk kidolgozásakor nem szabad megfeledkezni a húskészítmények megfelelő tartósítási módjának megválasztásáról sem. Így tovább élvezhetjük őket, és fogyasztásuk biztonságos lesz a... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

A házi húskészítmények rendkívül ízletesek, és többnyire pillanatok alatt eltűnnek az asztalról. Új receptek és ízkombinációk kidolgozásakor nem szabad megfeledkezni a húskészítmények megfelelő tartósítási módjának megválasztásáról sem. Így tovább élvezhetjük őket, és fogyasztásuk biztonságos lesz az egészségre nézve. Az egyik ilyen hatékony tartósítási módszer a pácsó használata. Melyek a legnagyobb előnyei az alkalmazásának?


  • Mikrobiológiai biztonság fenntartása - megóvja specialitásaidat a nemkívánatos mikroorganizmusok elszaporodásától, elsősorban a Clostridium botulinumtól – a kolbászmérgezést okozó baktériumtól.
  • Kiemeli a húskészítmények természetes színét - könnyen és hatékonyan megóvhatod termékeidet a természetes vöröses-rózsaszín árnyalat elvesztésétől.
  • Száraz és nedves pácoláshoz - magad választhatod ki a számodra legkényelmesebb hús­tartósítási módot.
  • Könnyen alkalmazható - a csomagoláson rövid és jól áttekinthető használati útmutatót találsz. 
  • Biztonságos az egészségre - a termék megfelel minden biztonsági előírásnak. 

 

Mi az a pácsó, más néven pácoló só? Nem más, mint finomított, nem jódozott konyhasó és nátrium-nitrit keveréke, amelyet termékünkben nátrium-aszkorbáttal (C-vitaminnal) gazdagítottunk. A pácsó megóvja a húst a természetes vöröses-rózsaszín szín elvesztésétől, és mindenekelőtt védi a termékeket a nemkívánatos mikroorganizmusok elszaporodásától, főként a kolbászmérgezést okozó baktériumtól. Az antioxidáns ( C-vitamin) hozzáadása csökkenti a maradék nitrit mennyiségét, ezáltal hatékonyan korlátozza a nitrozaminok képződését. Felgyorsítja a nitritek nitrogén-monoxiddá történő átalakulását, javítva a húskészítmények színét. Egyben kiváló stabilizátor is. A pácsó alkalmazása lehetővé teszi a hús további feldolgozását is, pl. füstölés, szárítás és érlelés során.

 

Felhasználási mód 1 kg hús előkészítéséhez:


Nedves pácolás: 1 L hideg vízhez szórj 58–65 g pácsót, adj hozzá 4 g cukrot és esetleg kedvenc fűszereidet. A húst a páclében 7–14 napig pácoljad hűtőszekrényben.

Darabos húsok száraz pácolása: a húst dörzsöld be 18–25 g pácsóval és szükség esetén kedvenc fűszereiddel. Pácolj a hűtőben 3–7 napig (a hús vastagsága 1 cm = 1 nap pácolás).

Darált hús száraz pácolása kolbászhoz: 1 kg darált húshoz adj 13–17 g pácsót és a kedvenc fűszereidet. A kész keveréket 1 napig hagyd a hűtőszekrényben.

 

Összetevők: nélkülöz jódozott só, nátrium-nitrit, antioxidáns: nátrium-aszkorbát (0,3%), csomósodást gátló anyag: kálium-ferrocianid.

Tömeg
0.13 kg

Zastosowanie
uniwersalne do mięs

Z solą
igen

Peklosól Vit-C - 130 g

Peklosól Vit-C - 130 g ['pácolósó', ' páclé', ' pácolósó', ' páclé húsokhoz', ' pácolósó húsokhoz', ' hús tartósítása', ' húsok tartósítása', ' húskészítmények tartósítása', ' pácoláshoz', ' páclé', ' C-vitamin', ' nátrium-aszkorbát']
kedvencek

306 Ft

2357,23 HUF/kg

Tedd a kosárba