A fehér kolbászhoz való keverék gondosan összeállított fűszer- és fűszernövény-kompozíció, a hagyományos lengyel konyha szellemében. Jellegzetes aromát és ízt ad az otthon készített kolbásznak. Most 350 g-os kiszerelésben – ideális a házi hentesáruk kedvelőinek.
Illatos, lágy és különleges ízű házi kolbászról álmodsz? Van rá megoldás! Fűszer- és fűszernövény-keverékünkkel könnyedén elkészítheted a finom, szájban olvadó fehér kolbászokat, kitűnő gyógynövényes jeggyel. Csak gondosan válogatott fűszernövények és fűszerek, só és cukor nélkül.
Egy 350 g-os csomag elegendő akár 70 kg kolbász elkészítéséhez. Keverékünk hagyományos aromáját elsősorban a majoránnának köszönheti, amely gazdagítja a hús természetes ízét. Nyűgözd le szeretteidet a házi fehér kolbász klasszikus ízével!
Használat
Hozzávalók 4 kg fehér kolbászhoz:
Elkészítés:
A húst darabold fel, válaszd szét a sovány részeket a zsírosaktól. A zsíros darabokat 2-4 mm-es lyukbőségű tárcsán, a soványakat 8-12 mm-es tárcsán daráld le. A marhahúst külön, a kisebb lyukú tárcsán daráld le, és keverd össze 100 ml hideg vízzel, amíg ragacsos állagot nem kapsz, amely összefogja a teljes húsmasszát. Keverd össze a ledarált húsokat, add hozzá a sót és a fűszer- és fűszernövény-keveréket, majd a maradék hideg vízzel alaposan dolgozd ki a masszát. Az összetevőknek tökéletesen össze kell állniuk, a massza egységes, ragacsos állagú legyen. A töltő segítségével töltsd meg a beleket húsmasszával. Az így elkészített nyers kolbászt 75-80°C-os vízben 20-25 percig abárold.
Összetevők: majoránna 57%, fűszerek 43% (fekete bors 28%, szerecsendió, fokhagyma). A termék tartalmazhat szezámmagot, zellert, mustárt, glutént, kén-dioxidot, földimogyorót és szóját.
Próbáld ki a mi hentesáru-kalkulátorunkat.
Figyelem!
Nettó tömeg: 350 g
A csomagolás méretei: