A modern, elektromos dragON füstölő a dragON Jet 1 füstgenerátorral és tartozékokkal univerzális, magas minőségű készlet, amely kényelmes használatot és kiváló kulináris eredményeket biztosít. Elég csatlakoztatni a füstölőt, a kijelzőn beállítani a hőmérsékletet és a füstölési időt, majd elindítani a füstgenerátort.
Igazi sláger! Az elektromos dragON füstölő magas minőség, modern kialakítás és vonzó dizájn jellemzi. Az innovatív, elektromos dragON Jet 1 füstgenerátorral (a Browin szabadalma) kombinálva minden felhasználó elvárásainak megfelel. Ez a praktikus készlet kezdőknek és haladóknak egyaránt ideális. Minden füstölési módban beválik – hidegen, melegen és forrón, továbbá rápirításhoz és leszárításhoz is. Füstölt sonka, sajt vagy hidegen füstölt lazac – ezeket és más, egyedülálló aromájú és ízű termékeket saját magad készítheted el!
65 L-es kapacitás kb. 8 kg töltet füstöléséhez. A készlet tartalmaz rácsot, acél rudakat (4 db), S típusú füstölőkampókat (5 db) és 2 csomag füstölőforgácsot.
Magas minőségű digitális vezérlő, amely lehetővé teszi a füstölőkamra belső hőmérsékletének precíz szabályozását és a füstölési idő beállítását. A fűtőbetét működési hőmérséklet-tartománya: +38 és +135°C, időbeállítás: 00:01-től 24:59 óráig.
Jó hőszigetelés csökkenti a túlzott páralecsapódást a füstölőkamrában. Dupla, belülről szigetelt falak. A szellőzőkémény (30 cm magas) szabályozható levegőbeáramlással jobb keringést és füstelvezetést biztosít, valamint tisztábban tartja a burkolatot füstölés közben.
Tömítéssel ellátott ajtó csattal zárható kivitelben – könnyű zárást és tömítettséget biztosít. További előny, hogy a füstölő felső részén elhelyezett speciális zsanér révén állítható az ajtó szorítása. A kamraajtó üvege lehetővé teszi a füstölő belsejének kényelmes megfigyelését és a füstölési folyamat jobb ellenőrzését.
Állítható lábak – megkönnyítik a füstölő stabil beállítását bármilyen felületen.
A fűtőbetét védőburkolatának speciális kialakítása egyenletes hőeloszlást biztosít a kamrában, és hatékonyan védi a fűtőbetétet a füstölt termékekből származó húsnedvek okozta szennyeződéstől.
Két cseppfelfogó tálca, köztük egy praktikus külső tálca – levehető, könnyen üríthető és mosható. Erre a tálcára vezetődik el a belső tálcáról származó felesleges zsír.
A piacon egyedülálló füstgenerátor innovatív, szabadalmaztatott kialakítással és nagy teljesítményű elektromos pumpával, amely a füst optimális eloszlását biztosítja. Az állítható térfogatáramú pumpa úgy van elhelyezve a talpon, hogy rezgéseit a hengerre vigye át. Ennek köszönhetően a forgács nem akad meg az égés során. A speciális adapter lehetővé teszi a füstgenerátor és a füstölő egyszerű és gyors összekapcsolását.
A füstgenerátor kb. 450 g forgácsot fogad be. Ez a mennyiség kb. 3–4 óra működést biztosít (a pumpa levegőáram-szabályozójának beállításától függően), a forgács utántöltése nélkül. Ez a generátor lehetővé teszi a hidegfüstölést (kikapcsolt fűtőbetéttel) anélkül, hogy további szerkezeti elemeket kellene vásárolni és beszerelni!
Magas kémény (30 cm) nagyon könnyen felszerelhető és leszerelhető. Súberrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a füst sűrűségének és áramlásának szabályozását. Lehetővé teszi az ideális, az Ön preferenciáihoz igazított füstölési feltételek kialakítását.
A füstölőt kényelmesen tárolhatod a mellékelt, tartós védőhuzatban.
Professzionális, hosszú évekre szóló füstölő - kínálunk további tartozékokat és pótalkatrészeket.
Egyszerű összeszerelés, könnyű használat - a füstölőhöz, a füstgenerátorhoz és a pumpához használati útmutatók tartoznak. FIGYELEM! Alaposan ismerkedj meg ezekkel az útmutatókkal, és tartsd be az ajánlásokat az eszközök biztonságos összeszerelésére, használatára, tisztítására és karbantartására vonatkozóan.
Az első füstölés előtt el kell végezni a füstölő „beégetését”, azaz élelmiszer használata nélküli füstölést.
Paraméterek:
A készlet elemei:
Tanács – melyik füstölési módszert válaszd?
Három alapvető füstölési módszer különböztethető meg:
Hidegfüstölés:
Általában a fűtőbetét bekapcsolása nélkül, kizárólag a füstgenerátor használatával, 12–25°C közötti külső hőmérsékleten zajlik, ami a kamrában 16–30°C közötti hőmérsékletet eredményez. Időtartama néhány órától/egy naptól akár 14 napig terjedhet. Igény szerint a füst sűrűsége megválasztható. Általában az áramlási sebességnek 6–15 m/perc tartományban kell lennie. Ezt a füstölési módot főként olyan termékekhez alkalmazzák, amelyeket hosszabb ideig szeretnénk tárolni vagy érlelni, mivel a füst mélyen behatol a termékbe, és lassan konzerválja azt. Az így kezelt füstölt áruk egyenletesen száradnak, és hosszú távú érlelés esetén is kiváló eredményt adnak.
Meleg-/forró füstölés:
Ebben az esetben a terméket 25⁰C feletti hőmérsékletű füst éri. Két elfogadott felső hőmérsékleti határ különböztethető meg – kb. 45⁰C-ig melegfüstölésről, 60⁰C-ig forrófüstölésről beszélünk. Forrófüstölésnél a termékeket magában a füstölőben rá is piríthatjuk, a füstölőkamra hőmérsékletét akár 80–90⁰C-ra emelve.
Rápirítás esetén a füstgenerátort le lehet választani, és a termékre kizárólag a hőmérséklettel lehet hatni.
Függetlenül attól, melyik füstölési típust választod, ne feledd, hogy ez záró folyamat; alapfeltétel a termékek megfelelő előkészítése, illetve a füstölés előtti alapos leszárításuk (szükség esetén a füstölőben történő utánszárítás), ami nagyon kedvezően hat a füstölt áruk minőségére, és megelőzi azok megsavanyodását.