Bükk füstölőforgács – kifejezetten baromfi, marhahús, sertéshús, halak, bárányhús és vadhús füstöléséhez és grillezéséhez. Ezekkel a forgácsokkal az ételek megkapják a megfelelő, kívánatos aromát és ízt, valamint a vonzó aranysárga színt.
Természetes, magas minőségű bükk füstölőforgács, ideális a leggyakrabban használt húsfajták és halak füstöléséhez és grillezéséhez. A megfelelő adagolásnak és izzításnak köszönhetően az ételkészítés folyamata professzionális módon zajlik, a kész ételek pedig megfelelő aromát, ízt és megjelenést kapnak. E forgácsok előnyeit minden finom füstölt- és grillétel kedvelője értékelni fogja – használhatók kisebb és nagyobb füstölőkben egyaránt, füstgenerátorral együtt is. Az optimális nedvességtartalom megkönnyíti a forgács begyújtását és a füstölőfüst hatékony előállítását.
2. osztályú forgács (finom frakció) - a daráltság foka miatt sikerrel használható automatikus, csigás adagolású füstgenerátorokban.
A csomagban található forgács mennyisége (450 g) a használt berendezéstől függően több órányi füstölésre elegendő – nem kell attól tartani, hogy elfogy a kedvenc ételek elkészítése közben.
Többet a füstölőforgácsokról blogcikkünkben: Válassz forgácsot és csinálj füstöt!
Nézd meg Hentes kalkulátorunkat - segít finom házi készítmények elkészítésében.
Használat:
Grillezés: Az izzó faszén köré terítsen kb. 2 cm vastag forgácsréteget – ne helyezze közvetlenül a tűztérre, mert azonnal elég. A minél gazdaságosabb felhasználás érdekében a forgácsot kissé meg lehet nedvesíteni vízzel, ami elősegíti a nagyobb mennyiségű füst képződését. A grillt közvetlenül az ételek rácsra helyezése után fedje le. Grillezési idő: 10–30 perc (a készítendő hús méretétől és fajtájától függően).
Füstölés: A rendelkezésre álló füstölő típusától függően a forgácsot a füstgenerátorba vagy magába a füstölőbe – az erre szolgáló helyre –, illetve a tűztérben az izzó fa köré kell helyezni.
Füstgenerátor használatával érhetők el a legprofesszionálisabb eredmények – a késztermékek kiváló ízűek, aromájúak és színűek.
Figyelem: A füstölőt és a grillt kizárólag felnőttek kezelhetik, a tűzvédelmi előírások betartásával, miután megismerkedtek az adott berendezés használati útmutatójával és a forgács használatára vonatkozó ajánlásokkal. A forgács begyújtásakor és utántöltésekor a grill, a füstölő vagy a füstgenerátor üzemelése közben ügyeljen a fokozott óvatosságra az esetleges égési sérülések elkerülése érdekében. Gondoskodjon róla, hogy a gyermekek és a háziállatok ne férjenek hozzá a felhevült berendezésekhez.
A forgácsot száraz, hűvös helyen kell tárolni.
Kínálatunk füstölőforgácsai pozitív minősítéssel rendelkeznek: a Hús- és Zsiripari Intézet, az Állami Higiéniai Intézet, valamint az Állami Közegészségügyi Intézet részéről.
A csomag 450 g forgácsot tartalmaz.